Здравейте, преди около две седмици смених белите часовници с черно-оранжевите на 1.8 ТС. На мой приятел му харесаха и реши и той да си ги смени. Днес дойдоха по Еконт и ги сменихме, обаче има един проблем. Неговия оборотомер по някаква причина беше до 8000 оборота, а колата му е 1.9 ЖТД. Часовниците му не са взимани от бензинка, защото има лампите за подгряване, а на мойте бели ги няма. И сега като сложихме черно-оранжевите часовници, които са от 2.4 ЖТД не му показва вярно оборотите. Какво се прави, за да си дойдат на мястото? Компютър ли се закачва и се рестартира ЕКУ-то или?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Неточни обороти
Collapse
X
-
чакай по запознат да ти каже дали са съвместими от 2.4 на 1.9 аз бих процедирал с ds150e или някой друг диагностичен уред да пусна тест на обортомера и да видя дали ще стигне до горе и ще се върне може да му е нужна калибрация пробвай също да изключиш захранването и да го включиш на новоLast edited by ivaylomezda; d.m.y г., 13:42.Alfa Romeo 147 1.9 JTD
-
Купил си е колата с белите часовници и обортомера беше до 8000 по някаква причина и имаше всички лампи, които дизела, трябва да има. На мойте бели бензинови нямаше същите лампи. Не виждам защо от 1.9 и 2.4 да не е съвместим, след като буксите са еднакви.Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer
Comment
-
Басимо, 8000об на жтд, те такова искам де...
Сега по-сериозно, аз лично не съм виждал такъв тип оборотомер, хем със скала на бензинов, хем с лампи за подгрев. А въпросните лампи сработват или са някакви бутафорни ?
Абре лампата за подгрева не е ли скоростомера ?Last edited by mirchozo; d.m.y г., 10:31.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
На километропоказателя е.Last edited by dansguardian; d.m.y г., 14:21.Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
Имах подобен проблем при смяна на таблото. Взех пак от бензин, същата година, но оборотомера показваше 500 оборота по-малко. Всички други уреди бяха ок. Разглобих го и просто преместих стрелката с 500 оборота и готово. Не се маха, ами се завърта. Може и на 156 да е така...Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от ScuderiaItalia Покажи съобщениеНе става, снощи като беше закачена пробвахме да я бутнем, но се връща обратно.
Имам предвид да се премести стрелката спрямо оста, за която е захваната.Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Я дай снимка на този оборотомер от жтд дето е до 8000об, че и реотан за подгряването има.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
Comment